Escrito por : Anònim dimecres, 30 d’octubre del 2013

1. No fer experiments. no menjar ni beure res que no haguem provat abans ( és força de sentit comú) però a vegades un colega a ultima hora ens diu: tiu prova això X que t'anirà de puta mare! NOOO. Amb els nervis i amb l'esforç mai se sap com reaccionarà el cos davant coses noves.

2. QUÈ SOPO? pasta o arròs blanc sense salses i si voleu acompanyar d'algo proteïc ( peix, pollastre planxa o una truita de 2 ous). l'arròs blanc perque millor reduir l'ingesta de fibra l'apat anterior ( en el vostre cas sopar i l'esmorzar de demà), així que les amanides i verdura bullida ho deixeu per demà o demà passat. La fibra, com molts sabreu ,augmenta el volum fecal i les ganes d'anar al lavabo, i demà no interessa que tingueu gaire "volum fecal " acumulat! jeje ja sabeu tots que passa abans de competir ;) 

3. QUÈ ESMORZO? el de SEMPRE! és important que hi hagi una part important d'aport d'hidrats ( cereals, galetes, torrades)  com a mínim haver acabat d'esmorzar 2 hores abans de la sortida.
1h abans NO menjar ni beure res. Com a molt fer algun petit glop d'aigua si tenim set.

4. ESTIMULANTS: cafeïna, guaranà,etc. Powerboom, 5hours energy, liftof...estàn molt bé per activar-te ( sempre que els hagueu provat anteriorment), són productes que afavoreixen a contraure rampes així que si preneu algun, important no oblidar una bona hidratació. Normalment es prenen  aproximadament 30 min.  abans de sortir.

5. BARRETES O GELS?? és molt personal, cadascú el que hagi provat en els entrenaments. Així i tot hi ha algunes diferències importants. GEL: es de molt ràpida disponibilitat, te'l prens i no s'ha de digerir( ja està hidrolitzat) ,  passa al torrent sanguini per distribuir-se per cos. Abantatge: ét dona energia molt rapidament, al ser gel és fàcil d'empassar. Inconvenient: igual que et dona energia molt rapidament també s'acaba rapidament, així que et crea una "petita dependència" i cada uns 40 min. te'n has de pendre un, sempre acompanyat amb aigua per no deshidratar-se, pot produïr mals d'estómac. BARRETES: disponibilitat més lenta però també proporcina energia durant més temps. Pots menjar una barreta cada 1h -1h15. Al ser sòlid costa més d'empassar.

6. QUAN COMENÇO AMB LES BARRETES O GELS?? Això suposo que ja ho tindreu decidit, però us deixo la meva opinió. Jo faria la primera ingesta just baixant collsacreu, portareu més o menys 1h15 i al ser baixada podreu respirar i empassar millor. Si  preneu barretes  la segona ingesta la podeu fer quan hagueu passat el 2n port allà els contenidors i la tercera passat collsacreu de tornada, i entremig de les barretes algun gel.
Per córrer  m'enduria un o dos gels per si els necessito.


7. Escolteu el vostre cos. Si noteu que teniu l'estómac molt carregat d'haver estat prenent masses gels i barretes deixe-lo descansar....espereu-vos una mica per tornar a menjar. No si val menjar perque ara es l'hora que toca menjar. O a l'inversa, potser aneu a un ritme més fort del que esperaveu i necessiteu més ingestes perque esteu consumint més. O que a la bici per qualsevol cosa trigueu més temps del que tenieu calculat i hagueu de fer més preses.....

Deja un comentario

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Duatló Muntanya SBR 2015

Duatló Muntanya SBR 2015
Mataró

Duatló Muntanya SBR 2014

Duatló Muntanya SBR 2014
Reportaje m1tv

Sol•licita la teva targeta

Twitter

sbropenteam.com

Copyright © SBR Open Team | www.sbropenteam.com | Powered by Blogger